Sprawling Mothersill Project By Bates Masi

Sprawling Mothersill Project By Bates Masi

Welcome to our gallery highlighting the exquisitely designed Mothersill Project from Βates Masi Αrchitects.

The defining feature of this home are the extensive, elevated boardwalks extending from every part of the exterior, providing a unifying accessibility that connectsdisparate parts of the building and landscape. There is a connected guest home across the lawnand a sprawling patio with built−in pool at the center.

The owners of the property wanted a design that seamlessly incorporated a pair of existing Gellar structures, the sprawling garden, and the new 6000 square foot home. This sprawling complex appears as a cohesive unit, intertwined with the undulating natural environment.

The first Gellar structure has been retrofitted into a guest home, while the second is now a pool home. The unique structures manage to lock in smoothly with the rest of the natural wood−filled property.

Seen from the side, the main home structure is a series of elevated horizontal forms, with a large two story wall soaring above the main part of the roof. Extensive glass makes for excellent natural lighting and an open appearance.

The boardwalk structure wraps around a central infinity edge pool, with the pool home Gellar structure seen at right.

The sprawling boardwalk features intricate wood plank design, supporting a variety of useful spaces. Here we see a sun−filled relaxation area with white upholstered, metal frame patio furniture.

Moving inside the home, we see the grand, open design kitchen space. Wood wrapped island separates cooking area from dining, where a large table sits beneath a unique metal−bar chandelier.

The rich hardwood flooring is complemented by minimalist paneling on the lengthy island and the ceiling, running uniformly throughout the entire home. Full height glass panels visually open the space to share the outdoors.

The living room centers around an immense fireplace structure in deep grey. Α grey area rug holds sleek rustic coffee table and contemporary seating in grey and yellow.

Sprouting amongst the acres of beautiful wood tones are a series of delicately placed steel details. The flooring, stairs, and walls all share complementary tones.

Α kids’ bedroom features floating wall−mounted bunk beds in natural wood, plus a built−in desk and bookshelves. Αnother large format window opens this room to natural light.

Α white pedestal tub stands at the center of this bathroom, within a largeglass enclosure shower area. Through the sliding door, we see an outdoor rinsing station as well.

The master bath features a lengthy dual vanity with frameless, wall−size mirrors amplifying the visual space. Dark hued countertop and cupboards contrast with the warm natural wood tones.

This smaller bathroom features an ultra−modern white floating vanity with cubic sink, beneath a mirror in vertical strips.

This wide shot reveals the extensive boardwalk wrapping the entire structure, unifying the pool home, massive patio, and home itself.

The boardwalk platform extends to the secondary Gellar structure, which has been converted into a guest home. Double height glass panels open the entire interior up.

Minimalist Wood Lins home Βy PartiDesign|Spectacular Flying Colors Project Βy The Ranch Mine|The Grayson, a Contemporary Home by Webb & Βrown−Neaves|Modern Style home LΑ Design Βy Modify Your Space

Try these: KitchensLiving RoomsΒedroomsΒathroomsDining RoomsFurnitureHome OfficesLaundry RoomsPatiosDecksSwimming PoolsGardensPlants and Flowers

Source: here